ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom
4 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Dimitris D

Αυτό που θέλουν οι χρήστες είναι να κάνουν την δουλειά τους. Πρέπει να τους πείσουμε ότι με το ΕΕΛ/ΛΑΚ μπορούν να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθούσε η ενοποίηση των ιδιωτικών μητροπολιτικών δικτύων με τα ελεύθερα ασύρματα δίκτυα των δήμων.
Οι δήμοι θα παρέχουν φιλοξενία server, κτήρια για κεραίες και ρεύμα.
Οι εθελοντές θα προσφέρουν επεκτάσεις δικτύων και συντήρηση υπηρεσιών, όπως VoIP, μηχανές αναζήτησης, forum, μοίρασμα internet με proxy, QoS και φίλτρα, κτλ.

Το πρόβλημα είναι πως δεν γνωρίζει τι μπορεί να κάνει ο κόσμος με το ελεύθερο λογισμικό, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση.
Οπότε το ΕΕΛ/ΛΑΚ πρέπει να αναλάβει μια δράση όπου θα μπορούμε ως εθελοντές να συνεργαστούμε με τους δήμους και να ενημερώσουμε τα παιδιά των λυκείων για τα οφέλη του ανοιχτού λογισμικού μέσα στην κρίση.

«Αν δεν έχεις χρήματα να το αγοράσεις, φτιάχτο με την παρέα σου»

Dimitris D

Επιπλέον τα παιδιά έχουν τα άχρηστα Netbook-μου βγήκαν τα μάτια από τα μικρά γραμματάκια-.
Τα netbook μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υπηρεσίες δικτύου-server.

Οπότε η ασχολία με το τοπικό ασύρματο δίκτυο μπορεί να οδηγήσει στον αυριανό επαγγελματία web administrator-designer, εφόσον κάποιος τους διδάξει.

Fotis K.

Εβδομάδα ερευνητικού λογισμικού αφιερωμένη στους βασικούς αντικαταστάτες των ισοδύναμων εμπορικών, δηλαδή (κατά τη γνώμη μου) Octave, Maxima, R και FreeFem++ ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιστημονικών πεδίων.