ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Συνεργατική ανάπτυξη εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού

GOV_citizen_participation Η ΕΕΛ/ΛΑΚ επιδιώκει σε συνεργασία με φορείς του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα, τα μέλη της και έμπειρους προγραμματιστές(developers) να σχεδιάσει δράσεις πληθοπορισμού( http://el.wikipedia.org/wiki/Crowdsourcing ) που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Στόχος μας είναι η συνεργατική ανάπτυξη εφαρμογών από όσους κρίνουν ότι έχουν αμοιβαίο συμφέρον να συμμετάσχουν, το λογισμικό που θα αναπτυχθεί θα είναι διαθέσιμο με την Ευρωπαϊκή άδειαανοιχτού λογισμικού EUPL(https://joinup.ec.europa.eu/software/page/eupl ).

Μπορείτε να καταχωρείτε τις προτάσεις σας ως σχόλια σε αυτό το άρθρο.

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Πέτρος

Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να γραφεί μια εφαρμογή τιμολόγησης και αποθήκης συμβατή με το μπάχαλο του ελληνικού φορολογικού συστήματος με δυνατότητα έκδοσης παραστατικών που να τρέχει σε linux

Δημήτρης Δασκόπουλος

Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενδιαφέρεται για την υιοθέτηση/ανάπτυξη εφαρμογών ανοιχτού κώδικα για την υποστήριξη των διοικητικών του διεργασιών σε θέματα:

διαχείρισης πρωτοκόλλου και εγγράφων (document management)
παρακολούθησης διαδικασιών και εκκρεμοτήτων (workflows, BPM)
διασύνδεσης πληροφοριακών συστημάτων με χρήση ανοιχτής πλατφόρμας ERP

Αναζητούμε συνεργασία με την ΕΛ/ΛΑΚ και άλλους φορείς του δημοσίου. Έχουμε προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία ανάπτυξης υπηρεσιών web/app/databases σε PHP και Java. Γνωρίζουμε την ύπαρξη της πλατφόρμας http://www.scriptum.gr/ στην οποία συμμετείχε και η ΕΛ/ΛΑΚ, αλλά διαπιστώνουμε λειτουργικά προβλήματα που θα θέλαμε να επιλύσουμε σε συνεργασία μαζί σας. Επιθυμούμε την ανάπτυξη ευρύτερης πλατφόρμας που θα αντιμετωπίζει και άλλες ανάγκες στις διοικητικές διαδικασίες.

Επικοινωνία με το Τμήμα Υπηρεσιών του ΚΗΔ ΑΠΘ http://it.auth.gr
υπεύθυνος Δασκόπουλος Δημήτρης

2
0
Θα χαρούμε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας, παρακαλώ σχολιάστεx
()
x