ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Έκθεση Προόδου Σχεδίου Δράσης Ελλάδας για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση

logo_ogpΗ Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη διεθνή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (Open Government Partnership – OGP), η οποία αποσκοπεί να διασφαλίσει συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις για την προώθηση της διαφάνειας, την ενδυνάμωση των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Για τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία OGP είχε υποβάλει σχετικό σχέδιο δράσης το 2012 με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τις οποίες σκοπεύει να υλοποιήσει για την ενίσχυση της μετάβασης στην ανοικτή Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση.

Πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκαν από τον Μηχανισμό Ανεξάρτητης Πληροφόρησης (Independent Reporting Mechanism – IRM) του OGP, εκθέσεις προόδου για κάθε χώρα που συμμετέχει στην πρωτοβουλία. Οι εκθέσεις προόδου αξιολογούν τις κυβερνήσεις σχετικά με την ανάπτυξη και την εφαρμογή των σχεδίων δράσης τους, την πρόοδο στην τήρηση των αρχών για την ανοιχτή διακυβέρνηση , και κάνουν τις απαραίτητες τεχνικές συστάσεις για σχετικές βελτιώσεις. Στόχος αυτών των εκθέσεων είναι να να ενθαρρύνεται ο διάλογος μεταξύ των μελών της κάθε κυβερνήσης και των πολιτών και να ενισχύεται η διαφάνεια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η ΕΕΛ/ΛΑΚ καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να σχολιάσουν την έκθεση προόδου της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται διαθέσιμη εδώ, καταχωρώντας τις σχετικές προτάσεις τους ως σχόλια στο παρόν άρθρο.

Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Καλημερα σας . Χαίρομαι για το εύρος και την σπουδαιότητα της ΕΛ/ΛΑΚ και στο Δημόσιο Τομέα .

Επειδή έχω απορίες για την εφαρμογή ή την εγκατάσταση ή το λειτουργικό της “διαχείρισης έργου” να το πω αν μου επιτρέπεται για την απλοποίηση των διαδικασιών στην Περ/ρεια Ηπείρου και θα παρακαλούσα να επικοινωνήσω με κάποιον υπεύθυνο..
Επίσης, θα ήθελα να συμμετάσχω και να γίνω μέλος στην Ενωση Ελλήνων Χρηστών και φίλων ΕΛ/ΛΑΚ ή Χρήση της στον ΔΗΜΌΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

1
0
Θα χαρούμε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας, παρακαλώ σχολιάστεx
()
x